mandag 13. september 2010

Sondre sin første fotball trening i Spania.

Fredag startet Sondre opp på fotball her i Spania.
De er fire fra klassen som startet opp. Treneren er svensk, men har bodd en årrekke her i Spania. Så det meste av treningen foregår på spansk, og litt info på svensk :)

Fotball for gutter/jenter født i 2003/2004, er annerledes enn i Norge. Her er det trening tre ganger i uka, hver trening holder på i 1 time og 30 minutter, og det er kamper i helgene.
Det er delt opp i A og B lag.

Første trening, der var ikke Sondre, fikk B laget en is, mens A laget fikk is og en stor fotball perm med masse bilder og spennende fotball stoff. Det er ikke noe tull/lek under treningen, her er det fult alvor og fokus. Veldig annerledes enn det vi er vant til hjemme... :)

Trym vil også starte opp på fotball, men da blit det fotball hele uka + kamper i helgene... så vi får se om det blir litt vel mye fotball...

Gutta har også veldig lyst til å starte med Karate, som er rett nede i sentrum her, vi får se.

Her er treninga i gang og veldig varmt, så det går mye vann med...


Veldig sliten gutt etter endt trening...




Trym var ivrig tilskuer i bakgrunnen :)


Allerede imorgen, lørdag spiller Sondre sin første internasjonale kamp her i Spania :) Vi gleder oss og er spente :)

Siste kvelden til Elin og Ida.

Dagene går fort og vips var dagen før avreise kommet. Vi koste oss lenge i bassenget og koste oss i sola. Sondre var på skolen, så da vardet greit å holde seg i Quesada.
Varmt og godt, 35* i skyggen. Siste uka lå temperaturen på 32-33*, men tirsdag ( dagen før de reiste gikk gradene oppover. )

Ida, Elin og Vetle koser seg i bassenget.



Tirsdag var det også årets første foreldremøte på skolen. Elin og Ida passet gutta så da fikk Andreas og jeg reist begge to. Foreldremøte varte fra kl 17-19.
Først et møte med klassen, der Andreas ble valgt som klasse kontakt :), og så et møte med skolen. Der ble alle lærerene presentert og vi fikk vite litt mer om skolen. Et fint møte.

Etter møte var det en liten tur hjemom før vi alle reiste ned til sentrum for å møte våre spanske venner, Manuel og Abel.

10 år siden vi så disse gutta sist. Første gang vi så de var i 2000 i San Isidro, en liten by ca 15 minutter unna Quesada. Der var vi i 2 uker og gikk på skole. Så kom de hjem til oss i Norge i to uker, Manuel bodde hos meg og Abel hos Ein.
Dette var et internasjonalt prosjekt på hjelpepleieren. Vi har hatt kontakt i årene som har gått, men mindre gjennom årene, som det ofte blir.
Takket være Facebook har vi fått kontakt igjen :) http://www.facebook.com

Vi var veldig spente før møte, både Elin og jeg, og spesielt Ida, som kun var lita jente da de var på besøk :)

Vi møttes på Don Carlos i sentrum. Her kommer gutta. Manuel først så Abel.

De hadde med seg album og vi koste oss masse, med minner fra både Spania og Norge :)
Koste oss et par timer og avtalte å møtes senere i San Isidro.
Andreas og Sondre ble bedt med på jakt med Manuel i oktober, noe de gleder seg til :)
Hadde det kjempe koslig. Synd tiden går så altfor fort.





Elin og jeg koste oss med Sangria på Don Carlos, og litt vin da vi kom hjem. En veldig koselig siste kveld. Kommer til å savne dere masse, men heldighvis sees vi snart, Elin :) :) :)