mandag 2. mai 2011

BENIDORM, ALFAZ DEL PI OG ALBIR!!

Lørdag satte vi nesa mot Benidorm :) Jeg har vært i byen før, men på tide vi alle tok turen opp :)

Meldt regn denne lørdagen, små regnet litt da vi reiste fra Quesada, men ikke et eneste regndrypp i Benidorm :) Sola tittet også litt frem. Temperaturen var god, deilig og varmt :)


Vi hadde tenkt oss på Voks museumet i Benidorm og så titte litt rundt. Andreas hadde lest masse fint om dette museumet på nettet, og det skulle være veldig fint og se det. Masse folk i byen denne lørdagen, men vi fant til slutt parkeringsplass. Da vi fant frem til museumet ble vi møtt av stengte dører!!!! Snakket med ei spansk dame ( så godt jeg kunne :) ), og hun fortalte at museumet hadde stengt nylig!!! Typisk at det ikke sto noe om dette på nettet!!!!


Men men vi hadde fremdeles mye fint å se på :)


Benidorm er en fin by og er en av Costa Blancas største turistbyer med fem millioner besøkende hvert år. Det bor 70 280 innbyggere, hvor 1/3 er fastboende turister. De store strendene, skyskrapere, mange hoteller og et yrende natteliv kan gi assosiasjoner til New York iog Manhatten :)


Når vi kjørte inn til byen var Vetle helt sikker på at vi var i New York ;) he he...


Vi gikk ned til strand promenaden og spiste der nede før vi gikk opp i byen og tittet og på de mange butikkene :)


Her er vi nede på strand promenaden. Nydelig strand og fine palmer :) Hit skal vi tilbake og bade snart :)





Gutta oppdaget "PINGU" i gata :)





Flere vann aktiviteter som bla "banan"-kjøring etter vannscooter :) Nydelig fjell som stikker opp fra havet i bakgrunnen.







Tomme solsenger denne dagen, var noen mennesker som var der og slappet av og lekte og noen badet. Som nevnt steiket ikke sola denne dagen, men varmt og godt.





GuttaBoys :)





Vi stoppet på SUBWAY og gutta koste seg med nydelige baguetter (selv om vi hadde med ferdig niste, den ble spist på hjemturen )








Masse nydelig frukt delikat lagt opp :)





Mange koselige resturanter.




Vakkre blomster over alt :) Nydelig rose :)






Rose med nesten lik farge som "Martha" rosen hjemme :)





Mye fint å se på :)





Etter Benidorm tok vi turen opp til Alfaz del Pi, der den andre norske skolen på Costa Blanca ligger. Jeg var på denne skolen i 2000 samme med hjelpepleier linja, men kjekt å ta en ny titt :)


Gutta foran porten inn til skolen.






Andreas tar seg en hvil :)







Porten inn til skolen med dør klokke, der alle som skulle inn må ringe på, så ingen uvedkommende slipper inn. Slik er det ikke på skolen her i Quesada. Virker veldig proft og oversiktelig oppe i Alaz.







Og et flott skilt med dyr forbud og røyking forbud. Dette er bra!!!


Her i Quesada henger det kun to plakater på porten inn, som forøvrig ble hengt opp etter det første foreldre treffet i høst der det var tre hunder, inne på skole området!!!

Etter samtale med rektor ang hunde allergi og gutta kom plakatene opp. Vi lurte jo da på i høst og bli et år til, og da er det viktig ang Trym's sterke hunde allergi at det ikke er hunder der.


Så ang allergi er nok skolen i Alfaz bedre for allergikkere enn den her i Quesada, håper og tror reglene om hunder blir fulgt der!!










På vei hjem kjørte vi innom Albir, der fant vi et fint slott lignende bygg, vi kjørte bortom, men det viste seg og være en campingplass :) Virkelig nydelig der :)







Resten av kvelden koste vi oss med film og pizza, gutta har lurt lenge på å se Twilight, så det ble den filmen :) Sondre og Trym lovet at de skulle lukke øynene med en gang jeg sa det :) Det gikk så fint, ikke skummelt en eneste gang :) Gutta ble veldig opptatt av vampyrer. Syntes det var veldiig tøft at vi stilte som vampyr familie på Halloween i fjor :)


Nok en fin lørdag :)


***************************************************************