fredag 25. mars 2011

Våren har kommet for fullt!!!!!!!

Denne uka har det vært dårlig vær her i Spania. Sterk kontrast til det flotte været vi hadde forrige helg!! Det har vært overskyet og vært storm i vindkastene.
Onsdag var det også jordskjelv utenfor Santa Pola i havet. Dette er ca 20 minutters kjøring fra oss. Jordskjelvet ble målt til 3,1 og vi merket ingenting. Er ofte små jordskjelv på Costa Blanca kysten. Sist det var jordskjelv her var før jul, gutta sov, men Andreas og jeg opplevde det.
Ellers har våren virkelig kommet til Spania kysten nå. Det blomstrer og spirer overalt. Veldig fint, men dessverre MYE pollen over alt... Dette er lite gunstig for hele familien som går på mye allergi medisiner. Trym og Vetle er sterkest rammet av allergien, og er mye slitne og tette om dagene.
Vi hadde store forhåpninger om at våren ble bedre her enn hjemme, men sånn ble det ikke. Spaniaposten, ( www.spaniaposten.no ) melder om at det blir en hard vår for allergikere denne våren. Så vi får bare gjøre det beste ut av det :)
Idag kom SOLA frem igjen :) :)
Vi har vi vært i kirka på barne treff, koselig som alltid :) Gutta koser seg og det samme gjør vi, ( har nevnt så mye om disse treffene tidligere så les blogg arkiv )
Andreas hentet Sondre med ATV'n idag, mens Trym, Vetle og jeg gikk en tur for å se på alle blomstene :)



Utsikt utover Rojales rett borti gata :)



Mannen som grunnla Quesada bodde i samme gate som oss, kun et par hus i mellom. Mannen døde ifjor og nå er det sønnen som bor der.

Hestehov lignende blomster :)

Vetle koser seg og plukker vakkre blomster :)

Mange fine spanske blomster :) Synd jeg ikke kan navnene på alle. Kanskje noen her vet hva de heter og kan fortelle meg det??

Utsikt over Rojales og ned mot golf banene :)


Her er selve roten til alt ondt!!! Dette treet kan sammenlignes med bjørke treet hjemme, og bjørke allergi. Tror ganske så sikkert at disse trærne heter Mimosa. Disse pleier og blomstre alt fra et par uker og opp til en månde har vi blitt fortalt. Gult pollen støv over alt.


Fint tre å se på :) De finnes over alt. Mange sånne trær nede på skolen, men de ble heldigvis beskjært etter jul og blomster ikke.







Trym går rundt med kameraet sitt :)



Nydelige blomster :)




Kost oss i sola idag, mens Sondre har hatt en fin dag på skolen. Jeg har fått unna spinninga for idag, maten er handlet inn og vi er i "helge modus" :) Imorgen er vi klare for stranda med mange gode venner og morro på kvelden ;)
GOD HELG alle sammen :)
****************************************************************