søndag 17. oktober 2010

Dia de la Hispanidad, Spania's nasjonaldag.

Colombusdagen har fra 1987 blitt kalt "Dia de la Hispanidad", og er til minne om den dagen Christoffer Colombus ankom Amerika. Med sine tre skip seilte Colombus 3 august 1492 ut fra Sør-Spania. Skipene var "Santa Maria" , "Pinta" og "Nina".
Den 12 oktober 1492 nådde Colombus og hans mannskap land.

Ankomsten var første skritt på vei til oppdagelsen av resten av Amerika. Det man egentlig feirer er det spanske fellesskapet i verden, spesielt til Sør-Amerika og andre spansk talende land. Nasjonaldagen feires ikke som nasjonaldagen i Norge. Størsteparten av spanjolene ser på 12 oktober kun som en ekstra fridag, men dagen blir offisielt markert som militærets dag.

Vi tok turen til Los Montesinos for å med oss opptoget. Vi fikk se litt av opptoget før det begynte å regne og regne, så det hele ble avlyst...

Det var veldig synd, men vi fikk nå med oss litt.







Så var dagen kommet for avskjed med Ragnhild, Øivind, Emil, Maya og Sara. En uke går dessverre alt for fort. Vi har kost oss masse, både på stranda, i pinjeskogen, i Torrevieja, på La Mata, og med masse god mat og godt drikke :)

Flyet tilbake til Norge gikk i 11 tiden, så vi reiste fra Quesada kl 8. Flyet ble forsinket pga flystreik i Frankeriket. Så de kom seg ikke avgårde før etter en time med venting i flyet...

Når vi kom tilbake fra flyplassen kom vi hjem til et tomt hus... Vi savnet Ragnhild og co allerede.
Det har vært så koselig å ha de her at vi allerede gleder oss til de kommer tilbake :) :)


Familien Standahl Teien i Pinjeskogen.


Litt raske lek med ATV'n før avreise :)




Trøtt Sondre får i seg litt mat før avreise til flyplassen.


Alltid blide Sara får grøt :)


Vært en fantastisk høstferie :) og vi ønsker Fam. Standahl Teien velkommen tilbake :)